Denne bloggen er opprettet som et arbeidsverktøy i forbindelse med diplomen "der er nogen hjemme."

lørdag 27. mars 2010

Import/eksport

 Disse diagrammene viser forholdet mellom import og eksport for ulike handelskategorier. Flaggets størrelse  og delelinje angir handelens totale størrelse og balansen mellom import og eksport.
Sirkelens størrelse viser hvordan innholdet i de ulike handelskategoriene fordeles prosentvis. Diagram nummer to viser kategorien "Varer fortrinnsvis til bygge- og anleggsindustri," og viser at Grønland har en importandel på 89% i denne kategorien. Diagram nr tre og syv angir de kategoriene der Grønland eksporterer mer enn de importerer "Næringsmidler og levende dyr" og "Råstoffer, ikke spiselige.

Den geografiske plasseringen gjør at transportutgiftene på alle importerte varer er store. Grønland har ingen egen skogdrift eller sementproduksjon, og de store ressursene som brukes på å frakte byggematerial til og rundt i Grønland er et insentiv for å undersøke ytterligere bruk av lokale materialer. Stein, jord og sand er utgangspunktene for lokalproduserte materialer. ARTEK i Sisimiut har utørt undersøkelser om Grønlandsk leire som tilsalgsmateriale ved fremstilling av betong, og som hovedbestand i lokalprodusert mursten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar